Koen Wauters populairste bekende Vlaming

om mee aan te schuiven bij een lekker bord pasta

95% van de Belgen houdt van pasta, dat is alvast één van de conclusies uit een recent onderzoek van SOUBRY, marktleider en de énige pastafabrikant in België, uitgevoerd bij 2.865* personen.

“Soubry smaakt naar samen”

Dat vertelt het Belgisch familiebedrijf in zijn communicatie. Daarom stelde SOUBRY de vraag wie dat ‘goede’ gezelschap zou mogen zijn, mochten ze eender wie kiezen om mee aan tafel te schuiven. Een toepasselijke vraag, met enkele opvallende antwoorden

De gedroomde Vlaamse tafelgast is voor 87% van de Vlamingen…               Koen Wauters

Wanneer de respondenten een landgenoot aan hun respectievelijke kant van de taalgrens mogen kiezen, blijkt Koen Wauters voor 87% van de Vlamingen de populairste kandidaat. Jeroen Meeus volgt in zijn zog, Karen Damen is de vrouw op het podium. Zij weet ex-baas Gert Verhulst (10) ruim achter zich te houden. Andere ereplaatsen zijn er voor acteurs Louis Talpe, Matteo Simoni en Stan Van Samang, comedian Philippe Geubels en Bart Peeters.

In Wallonië met stip op 1: Stromae. De symphatieke wereldster haalt het met 91% voor Eden Hazard en Benoît Poelvoorde. Koning Filip haalt de 5de plaats.

Top tien favoriete landgenoten:

TOP 10 VLAANDEREN

TOP 10 WALLONIË

1. Koen Wauters

1. Stromae

2. Jeroen Meeus

2. Eden Hazard

3. Karen Damen

3. Benoît Poelvoorde

4. Nathalie Meskens

4. Damso

5. Louis Talpe

5. Koning Filip

6. Stan Van Samang

6. Lara Fabian

7. Matteo Simoni

7. Adamo

8. Philippe Geubels

8. David Goffin

9. Bart Peeters

9. Charles Michel

10. Gert Verhulst

10. Loïc Nottet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

94% van de Belgen wil aan tafel met…        Barack Obama

Opvallend hoe Vlamingen en Walen het daar klinkend over eens zijn. Nu ja, Obama kan ongetwijfeld een gezellig etentje opleuken met wat sappige en meeslepende anekdotes.

Ook Ed Sheeran, Jennifer Lopez en Brad Pitt komen bij zowel Vlaming als Waal veelvuldig aan bod.

Wanneer we de verschillen gaan bekijken valt op dat de Franse president Emmanuel Macron zeer geliefd is onder de taalgrens (2de plaats). Bij de Vlaming gaat die plaats naar Marco Borsato.

Top 10 favoriete wereldburgers:

VLAANDEREN

WIE SCOORT IN WALLONIË?

1. Barack Obama

1. Barack Obama

2. Marco Borsato

2. Emmanuel Macron

3. George Clooney

3. Danny Boon

4. Ed Sheeran

4. Patrick Bruel

5. Sergio Herman

5. Celine Dion

6. Jamie Oliver

6. Ed Sheeran

7. Johnny Depp

7. Brad Pitt

8. Brad Pitt

8. Calogero

9. Vin Diesel

9. Jean Reno

10. Jennifer Lopez  

10. Jennifer Lopez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Onderzoek uitgevoerd bij 2541 Belgen in januari 2018, resultaten verfijnd door panel van 324 personen in april 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons
Arne Van Ongeval Flrish.today
Arne Van Ongeval Flrish.today
Over Soubry

SOUBRY ? Dat is een merk van bij ons!

SOUBRY is een op en top Belgisch familiebedrijf en gaat sinds 1921 over van vader op zoon. Soubry stelt meer dan 400 werknemers tewerk en is de énige pastafabrikant in België. Alle pasta wordt gemaakt in 3 vestigingen in en rond Roeselare, West-Vlaanderen.

Soubry is nummer 1 in België voor meerdere soorten pasta, maar ook voor bloem. Daarnaast behoren ook griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten tot ons merk.

Onze missie ? Op lange termijn waarde creëren op een duurzame manier. Daarbij sta jij, als klant of consument, centraal. We houden ervan je te inspireren en jouw creativiteit te stimuleren met ons ruim product assortiment, tips en talrijke recepten. Relevante innovaties, rekening houdend met de feedback van de consument, verrijken continu ons aanbod. Kwaliteit en voedselveiligheid, met een bewuste kijk op gezonde voeding, zijn hierbij topprioriteit. Om dit alles te realiseren, zitten kennis, vakmanschap gecombineerd met passie en ervaring in het DNA van onze werknemers.Soubry
Verbrandhofstraat 51
8800 Roeselare