Soubry doneert 70.000 porties pasta

7 ton pasta voor Restos Du Coeur in de strijd tegen verdoken armoede in België

  • 17 oktober: Werelddag van het Verzet tegen Armoede
  • 25 oktober: Wereld Pasta Dag

Op 17 oktober zegt België ‘neen’ tegen armoede. Dat is meer dan ooit nodig, want bij steeds meer Belgen is de portefeuille en de frigo leeg voor het einde van de maand. Een problematiek die groter is dan wat de meeste mensen zien, want armoede is iets wat we zoveel mogelijk willen verbergen. Die verdoken armoede, daar wil Soubry, als enige pastafabrikant in België, graag iets aan doen. Op de manier waarop zij dat het beste kunnen, een grote donatie pasta aan een organisatie in de frontlijn van het gevecht tegen armoede.

Geen holle baseline

Het Belgische familiebedrijf Soubry zegt het zelf: ‘Soubry smaakt naar samen’. En die samen, dat is iedereen, ook die landgenoten die het moeilijk hebben om de eindjes aan mekaar te knopen.  

“Voor het tweede jaar op rij doneren we daarom 7 ton pasta aan Restos Du Coeur.”, zegt Michel Soubry, CEO van Soubry. In hun intussen 15 restaurants kan iedereen terecht voor een voedzame, warme maaltijd. Bovendien verdelen zij meer dan 250 000 voedselpakketten per jaar en helpen ze Belgen in armoede een eerste stap te zetten in het vinden van een structurele oplossing. Door onze samenwerking met Restos du Coeur hopen we mensen samen te brengen en hongerige magen te vullen op een lekkere en voedzame manier.”

De samenwerking tussen Soubry en Restos Du Coeur kwam vorig jaar tot stand, toen ze zich bij de pastafabrikant afvroegen hoe ze de ‘Wereld Pasta Dag’ op 25 oktober zouden vieren. Het antwoord was een donatie van 7 ton pasta, dat zijn 70.000 porties die Restos Du Coeur kan uitdelen. Ruim genoeg om een half jaar geen pasta te moeten aankopen.

“Uiteraard zijn wij erg blij dat Soubry besloten heeft hun donatie te herhalen,” zegt Patrick Dejace, Directeur bij Restos Du Coeur. “We openen steeds meer Restos Du Coeur antennes en ook het aantal voedselpakketten neemt toe. Daarom hebben wij de steun van bedrijven zoals Soubry meer dan ooit nodig.”

Ook bloggers doen mee

Om de oproep naar solidariteit te versterken, heeft Soubry aan Belgische bloggers gevraagd om een lekker budgetvriendelijk pastarecept van 1€ per persoon te bedenken. Enkele van deze recepten werden gebundeld in een handig boekje dat wordt uitgedeeld aan de bezoekers van Restos Du Coeur en aan consumenten op het winkelpunt. De recepten zijn uiteraard ook op de website van Soubry en de bloggers terug te vinden. We hebben ze op de link hieronder alvast voor u verzameld.

Recepten

Uiteraard kan je ook zelf je steentje bijdragen aan dit project. In de vorm van een donatie aan Restos Du Coeur, of bedenk zelf een pastarecept dat 1€ per persoon kost en post het met de hashtag #RestosSoubry.

 

Over Soubry

SOUBRY ? Dat is een merk van bij ons!

SOUBRY is een op en top Belgisch familiebedrijf en gaat sinds 1921 over van vader op zoon. Soubry stelt meer dan 400 werknemers tewerk en is de énige pastafabrikant in België. Alle pasta wordt gemaakt in 3 vestigingen in en rond Roeselare, West-Vlaanderen.

Soubry is nummer 1 in België voor meerdere soorten pasta, maar ook voor bloem. Daarnaast behoren ook griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten tot ons merk.

Onze missie ? Op lange termijn waarde creëren op een duurzame manier. Daarbij sta jij, als klant of consument, centraal. We houden ervan je te inspireren en jouw creativiteit te stimuleren met ons ruim product assortiment, tips en talrijke recepten. Relevante innovaties, rekening houdend met de feedback van de consument, verrijken continu ons aanbod. Kwaliteit en voedselveiligheid, met een bewuste kijk op gezonde voeding, zijn hierbij topprioriteit. Om dit alles te realiseren, zitten kennis, vakmanschap gecombineerd met passie en ervaring in het DNA van onze werknemers.Soubry
Verbrandhofstraat 51
8800 Roeselare