VERBORGEN ARMOEDE MAAKT OPMARS IN BELGIË

Soubry schuift aan tafel bij Restos Du Coeur

17 oktober - dag van het verzet tegen armoede

Op 17 oktober maakt België een vuist tegen armoede. Dat is nodig, want bij steeds meer Belgen is de portemonnee en de kast leeg voor het einde van de maand. Vooral 'verborgen' armoede zit in de lift in België. Een groeiende groep éénoudergezinnen en senioren (zo'n 10 % meer als in 1991) kampt met geldzorgen en een lege maag. Wie honger heeft, kan aanschuiven bij Restos Du Coeur. Hun 670.000 maaltijden en 250.000 voedselpakketten per jaar zijn vaak voor veel Belgen een eerste stap in het vinden van een structurele oplossing. Soubry schuift mee aan tafel bij Restos Du Coeur. Met de donatie van 7 ton pasta -goed voor 70.000 porties- neemt de Belgische pastaproducent mee de handschoen op tegen honger en armoede in België. Omdat we het willen, omdat het nodig is - klinkt het bij Soubry.

CEO Michel Soubry: "Soubry smaakt naar samen - vertellen we in onze communicatie. Dat is geen lege uitspraak maar een reflectie van ons dna. Elke Belg heeft recht op een warme maaltijd per dag. Door onze samenwerking met Restos Du Coeur hopen we mensen samen te brengen en hongerige magen te vullen op een lekkere en voedzame manier".

Deze samenwerking kreeg vorm toen het team van Soubry de vraag stelde: hoe willen wij wereldpastadag vieren dit jaar? Die dag gaat door op 25 oktober en een samenwerking met Restos Du Coeur leek Soubry de meest waardevolle invulling van die feestdag.

"Voor elk pak pasta dat we verkopen op 25 oktober, schenken wij een portie aan Restos Du Coeur. Dat zal neerkomen op minimaal 7 ton pasta - goed voor 70.000 maaltijden," zegt Michel Soubry.

"We kunnen het niet alleen, we hebben hulp van de bedrijfswereld bijzonder hard nodig," zegt Patrick Dejace, Directeur bij Restos Du Coeur. "Onze organisatie werkt zonder subsidie of steun van de overheden. Dat is een bewuste keuze - het is belangrijk om actie te ondernemen op verschillende fronten. Solidariteit is van wezenlijk belang in de aanpak van honger en armoede. We hebben bedrijven als Soubry nodig om kwaliteitsmaaltijden te kunnen aanbieden. Zo hebben we ook de media nodig om 'het zoeken van hulp' mee te destigmatiseren. Vaak houdt schaamte mensen te lang weg van het zoeken van hulp. Dan krijg je situaties waar kinderen zonder ontbijt en lunch naar school moeten - wat onaanvaardbaar is. In België mag niemand honger hebben, daar streven we naar".

Wie graag dit project mee wil steunen, kan een gift doen aan Restos Du Cœur of op 25 oktober een pak Soubry pasta kopen.

Over Soubry

SOUBRY ? Dat is een merk van bij ons!

SOUBRY is een op en top Belgisch familiebedrijf en gaat sinds 1921 over van vader op zoon. Soubry stelt meer dan 400 werknemers tewerk en is de énige pastafabrikant in België. Alle pasta wordt gemaakt in 3 vestigingen in en rond Roeselare, West-Vlaanderen.

Soubry is nummer 1 in België voor meerdere soorten pasta, maar ook voor bloem. Daarnaast behoren ook griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten tot ons merk.

Onze missie ? Op lange termijn waarde creëren op een duurzame manier. Daarbij sta jij, als klant of consument, centraal. We houden ervan je te inspireren en jouw creativiteit te stimuleren met ons ruim product assortiment, tips en talrijke recepten. Relevante innovaties, rekening houdend met de feedback van de consument, verrijken continu ons aanbod. Kwaliteit en voedselveiligheid, met een bewuste kijk op gezonde voeding, zijn hierbij topprioriteit. Om dit alles te realiseren, zitten kennis, vakmanschap gecombineerd met passie en ervaring in het DNA van onze werknemers.Soubry
Verbrandhofstraat 51
8800 Roeselare