Week van de veiligheid bij Soubry

22–28 oktober: Europese Week voor Veiligheid en Gezondheid op het werk - Soubry zoekt nog werknemers

In heel Europa vinden er tijdens de week van 22 tot 28 oktober honderden bewustmakingsevenementen omtrent veiligheid en gezondheid op het werk plaats. Met een goed gevuld programma aan activiteiten wil ook Soubry, marktleider en enige pastafabrikant in België, het belang van risicopreventie en welzijn onder de aandacht brengen bij hun werknemers.

 “Wanneer je in een productiebedrijf als het onze werkt, is veiligheid primordiaal,” zegt Michel Soubry, CEO van Soubry. “Het hele jaar door beklemtonen wij het belang van veiligheid, netheid en kwaliteit. De ‘Week voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk’ vormt hierbij het zwaartepunt. Het is onze plicht al het mogelijke te doen om de veiligheid van onze werknemers te garanderen.”

Wat is er bij Soubry allemaal gepland?

  • Voor iedereen is er verse soep met Vermicelli en beschuit en ook vers fruit
  • EHBO cursussen
  • Informatie over veilig heffen en tillen
  • Een cursus blussen en brandgevaar
  • Een uiteenzetting over ‘workplace safety’ door Lars Van Rode die door het  schetsen van zijn verhaal mensen wil motiveren om veilig werken te verbeteren
  • Informatiesessies over het belang van veiligheidsmateriaal
  • Een tabacoloog die rookstop sensibiliseert
  • Een infostand van het Rode Kruis
  • Een onverwachtse persoonlijke evaluatie van de ergonomische werking op kantoor

“De reacties van onze collega’s zijn heel positief,” zegt Jean-Paul Deventer, preventieadviseur bij Soubry. “Er zijn enkele verplichte sessies, maar daarnaast ontvingen wij ook tal van inschrijvingen voor vrijblijvende sessies waarvoor we bijgevolg extra slots hebben moeten inplannen. De activiteiten hebben tot doel om alle medewerkers te sensibiliseren en motiveren om van Soubry een nóg  veiliger werkplek te maken, en we hopen op die manier ook nieuwe collega’s te kunnen enthousiasmeren voor een job in dit West-Vlaamse familiebedrijf.”

Noot voor de redactie:

Komt u graag een kijkje nemen tijdens de week van de veiligheid, dan kan dat. CEO Michel Soubry staat u ook graag te woord. Graag contact opnemen met arne@flrisch.today om een gepaste activiteit bij te wonen.

Over Soubry

SOUBRY ? Dat is een merk van bij ons!

SOUBRY is een op en top Belgisch familiebedrijf en gaat sinds 1921 over van vader op zoon. Soubry stelt meer dan 400 werknemers tewerk en is de énige pastafabrikant in België. Alle pasta wordt gemaakt in 3 vestigingen in en rond Roeselare, West-Vlaanderen.

Soubry is nummer 1 in België voor meerdere soorten pasta, maar ook voor bloem. Daarnaast behoren ook griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten tot ons merk.

Onze missie ? Op lange termijn waarde creëren op een duurzame manier. Daarbij sta jij, als klant of consument, centraal. We houden ervan je te inspireren en jouw creativiteit te stimuleren met ons ruim product assortiment, tips en talrijke recepten. Relevante innovaties, rekening houdend met de feedback van de consument, verrijken continu ons aanbod. Kwaliteit en voedselveiligheid, met een bewuste kijk op gezonde voeding, zijn hierbij topprioriteit. Om dit alles te realiseren, zitten kennis, vakmanschap gecombineerd met passie en ervaring in het DNA van onze werknemers.Soubry
Verbrandhofstraat 51
8800 Roeselare